Anahtar & Priz Modelleri ve Çeşitleri! - aydinlatmaconcept

Herkesin evinin vazgeçilmez elektrik elemanlarından olan anahtar, prizler birçok elektrik cihazın çalışmasını sağlar. Bu elektrik ürünlerinin işlev ve kullanım alanlarına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Elektrik aletlerinin çok kullanışlı olması ve her geçen gün artması anahtar ve prizlere olan ihtiyacı artırmaktadır. Bu aletlerin artan ihtiyaçları sebebi ile pek çok kullanıcı toptan fiyatların avantajlarından faydalanmak için toptan elektrik malzemeleri satan mağazalara başvurmayı tercih etmektedir.

Elektrik elemanlarını genelde teknisyenler, teknikerler, saha teknik personellerinin kullanmasının yanı sıra evlerde de insanlar ihtiyaç duydukları elektrik malzemelerini kullanırlar. Özellikle evlerde sürekli alınan yeni bir aydınlatma elemanın ya da cihazın anahtar prizleri bir bütün olarak kullanmaları söz konusudur. Bu nedenle artık evlerde bile insanlar elektrik malzemelerin adetli miktarda almayı tercih etmektedir.

Priz Çeşitleri

Prizler pek çok alanda kullanılan elektrik malzemelerinin en önemlisidir. Evimizde bulunan televizyon, çamaşır makinası, bulaşık makinası, davlumbaz, buz dolabı ütü gibi daha pek çok cihazın çalışması için elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Bu cihazların çalışması için gerekli elektrik enerjisi prizler üzerinden sağlanır. Bu nedenle prizlerin işlevlerine göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Evlerde, sanayi de ya da herhangi başka bir yapıda kullanılacak prizlerin projesi priz tesisat yönetmeliğine uygun yapılır.

Priz çeşitlerini şu şekilde sıralamak ve tanımlamak mümkündür;

Sıva altı Prizler ve sıva üstü prizler. Bu prizlerin ise kendi içinde gruplandırması vardır.

Topraklı prizler: evlerde kullanılan bütün prizler topraklı prizlerden oluşur. Topraklı prizleri bağlamak için faz, nötr ve toprak gibi üç adet kabloya ihtiyaç vardır.

Akım Korumalı Prizler: evlerde kullanılan cihazların yüksek alımdan zarar görmemesi için üretilen priz çeşididir. Evlerde kullanılan aletlerin fiyatları göz önüne alınarak bu priz türü kullanılabilir.

Grup priz: birden fazla cihazın bir tane ana priz üzerinden çalıştırılması için üretilen oldukça efektif ve kullanışlı priz çeşididir.

Tv radyo, telefon prizleri: televizyon ve telefonlar için özel üretilen priz çeşitleridir.

Anahtarlı Priz: anahtarı üzerinde bulunan priz çeşitleridir. Bu prizler sayesinde cihazların fişlerini çekmeden enerjilerini kesmek mümkündür.

Anahtar Priz Uygulama Alanları

Anahtar prizlerin birçok uygulama alanı mevcuttur. Günümüzde kullanılan bütün aydınlatmaların çalışması için neredeyse anahtara ihtiyaç duyulur. Özellikle evlerde kullanılan anahtar prizlerin şık bir tasarıma sahip olması kullanıcılar için önemli bir noktadır. Bu nedenle evlerde kurulum yapan kişiler anahtarların ve prizlerin ev dekorasyonlarına uygun olmasına dikkat ederler. Birçok kişi ise evleri ile uyum içinde olmayan anahtar prizleri değiştirmeye karar vermektedir. Evlerde onlarca anahtar priz kullanıldığı için bu kişiler anahtar priz toptan fiyatları ile ilgili araştırmalar yapmaya başlar. Bu kişiler için en avantajlı fiyatlar toptan elektrik malzemeleri satan şirketlerde bulunmaktadır.

Anahtar prizler kapaklı, kapaksız gibi seçeneklere de sahiptirler. Bu prizler her türlü eve ve dekorasyona uyum sağlayacak şekilde üretilir. Toptan elektrik malzemeleri satışı yapan şirketler müşteri yelpazesini geliştirmek için elektrik malzemesi üreticilerine kişilere özel anahtar prizler ürettirebilmektedir. Bu avantajdan yararlanmak isteyen müşterilerin ilk tercihi her zaman ilgili olan şirketler olmaktadır.

 

 

 

 

 

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - MutlusanMutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - Mutlusan
Mutlusan Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz
İndirimli fiyat139.90TL Normal fiyat195.00TL
Tükendi
Sylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - SylvaniaSylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - Sylvania
Sylvania Sylvania – Gizmo Orb Sense Sensörlü Taşınabilir Lamba
İndirimli fiyat79.90TL Normal fiyat200.00TL
Stokta