Banyo Aydınlatma -

Banyo Aydınlatma

Mekanın fiziksel özelliklerine göre oluşturulan aydınlatma sistemleri, dekorasyonda önemli bir rol oynamaktadır. Mutfaktan oturma odasına, banyodan yatak odasına kadar bu mekanların her birinde aydınlatma sistemleri çok önemlidir. Tüm bu mekanları aydınlatırken nelere dikkat edilmeli, aydınlatma sistemlerini seçerken nelere dikkat edilmeli, avizeler ya da ışıklar nasıl kullanılmalı gibi tüm soruların yanıtlarını sizler için hazırladık. Ayrıca uygun banyo aydınlatmasını da tartışacağız. Çünkü odanın dekorasyonunun artık ayrı bir önemi var.

 

 

Tarihin başlangıcından beri temizlik, taftiz veya abdest olarak da bilinen yıkanma çok önemli bir olgudur. Avrupa'nın yıkanmayı diğer ülkelerden çok daha sonra keşfetmesine rağmen, dünyanın her yerinde yıkanmak ve arınmak için büyük hamamlar ve halk hamamları inşa edildi. Sıklıkla yıkanmak için kullanılan bu özel ve ortak banyolar, aynı zamanda insanların dönemin büyük olaylarını tartışıp planladıkları toplanma yerleri olarak da kullanılmıştır. Bu alışkanlıkların, tıpkı diğer her şey gibi, zaman içinde geliştiği görülebilir. Umumi tuvaletler ve özel banyolar umumi banyolardan dönüştürülmüştür. Hatta kendine özgü topluluk spa merkezlerinin unsurlarını kendi banyosuna dahil etmek için çaba sarf ediyor. Biz bu yazımızda modern banyo aydınlatmasının püf noktalarından bahsetmek yerine bu konuda bilgi vereceğiz.

Ne Tür Banyo Aydınlatmaları Var?

Çağdaş banyo aydınlatma seçeneklerinin çeşitli farklı türleri vardır. Ayrıca bu aydınlatmaların bulunduğu yere göre de model seçimi de yapabilirsiniz. Banyolar önce birincil ışığı alır. Birincil ışık, genellikle üstte tavanın ortasına yerleştirilen bu armatürdür. Bu en güçlü aydınlatmadır ve sarı tonlar istenir. Ayrıca, banyoda çeşitli aydınlatma türleri bulunmalıdır. Örneğin ayna karşısında içeriden veya dışarıdan farklı bir aydınlatma tarzı kullanılmalıdır. Bazen yüzünüzü temizlemek ve incelemek isteyebilirsiniz. Bunun için tek uygun yer tuvalettir. Bu nedenle banyo aydınlatması, ince detayları görmemizi kolaylaştıran çeşitli ışık alternatifleri sunmalıdır.

Banyolarda genellikle ışığın girmesine izin verecek büyük pencereler yoktur, bu nedenle bu eksikliği telafi etmek için akıllı aydınlatma çok önemlidir. Aksi takdirde, banyonuz hoş bir alan olmaktan çıkıp iç karartıcı olmaya başlayabilir. Öte yandan, güzel banyo aydınlatması, yalnızca ayna karşısında tıraş olmak ve makyaj yapmak gibi kişisel bakım işlerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sıcak suyun tadını çıkarırken rahatlamanızı ve dinlenmenizi sağlar.

Standart Banyo Aydınlatması

Kapının üstünde ve lavabo aynasının yanında, çoğu banyoda standart olarak tavana veya duvara yerleştirilmiş iki ışık bulunur. Tavan lambaları tipik olarak gömme lambalar şeklinde olsa da, mütevazı avizeler ara sıra görülebilir ve oldukça büyük bir alan için tam aydınlatma sağlayabilir. Lavabonun üzerindeki ışıklar, siz evde makyaj yaparken, dişlerinizi fırçalarken, sakalınızı tıraş ederken veya evden çıkmadan önce görünüşünüzü kontrol ederken yüzünüzü vurgulamak için aynanın yakınına veya üstüne yerleştirilmiştir.

Banyo Aynalarında Aydınlatmanın Değeri

Banyonun standart tavan lambası, ortam aydınlatması için yeterliyken, güzellik ve bakımla ilgili görevler için en iyi seçenek değildir. Aslında, tıraş olurken, kozmetik uygularken veya diş ipi kullanırken tepeden aydınlatma yüzünüzde gölgeler ve çizgiler oluşturabilir. Aynanın her iki tarafında aplikler veya tepede bir spot ışığı varsa iyi aydınlatılacaktır. Yüz boyunca eşit bir ışık dağılımı için, aynanın her iki tarafına yerleştirilmiş dikey armatürler veya aplikler iyi çalışır.

Lavabo Üzerindeki Ayna Işıklarını Ayarlama

Çene altı, göz altı ve elmacık kemikleri altındaki gölgelerden kurtulmak için aynanın her iki yanında 90-100 cm aralıklarla armatürler yerleştirilmelidir. Her armatürün yerden yüksekliği kabaca göz hizasında veya yerden 165 cm yükseklikte olmalıdır. Yüzünüzü eşit şekilde aydınlatarak bu yükseklikte aynanın karşısında aydınlatmadan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Uygun Banyo Ampulünü Seçmek

Hiçbir şey doğal ışıkla karşılaştırılamaz değil mi? Gerçek ten, saç, makyaj ve kıyafet renklerimizi görmek için en ideal zaman gündüzdür. Gerçekte, renkli ampuller gerçek görüşü gizleyen bir yanılsama yaratır. Sonuç olarak, beyaz aydınlatma banyo için en iyi seçimdir. Banyoda aydınlatma kaç watt olmalı sorusunun cevabı, ayarın ne kadar parlak veya karanlık olmasını istediğinizle ilgilidir. Ancak genel olarak banyo tavanları için 20 watt'lık bir ampul yeterli olmalıdır.

Banyolarda Dimmer Anahtarı Kullanımı

Dimmer anahtarları, istenen ışık yoğunluğunu seçmenize izin veren kontrol cihazlarıdır. Odanızdaki veya banyonuzdaki aydınlatma seviyesi üzerinde tam kontrol sağlarlar. Banyo gibi küçük bir odada tezgah üstü muslukları kısmak bazen daha sıcak ve dingin bir atmosfer yaratır. Dimmerler ayrıca etkili enerji tasarrufu sağlar. Gerçekte, toplam tasarruf ampulü ne kadar indirdiğinize göre değişir. Bununla birlikte, %10 kısılmış bir ampulün ömrü, tam parlak ampulden iki kat daha uzun olacaktır.

Güvenliğiniz Her Zaman Ön Planda Olmalı

Banyo nasıl görünürse görünsün veya nasıl dekore edilirse edilsin, güvenlik her zaman önemlidir. Hiçbir yer, tuvaletler kadar iki ölümcül düşman olan elektriği ve suyu birbirine karıştırma potansiyeline sahip değildir. Bu nedenle, en basit aydınlatma tesisatı için bile, elektrik uzmanı değilseniz, eğitimli bir personelle iletişime geçin.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - MutlusanMutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - Mutlusan
Mutlusan Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz
İndirimli fiyat139.90TL Normal fiyat195.00TL
Tükendi
Sylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - SylvaniaSylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - Sylvania
Sylvania Sylvania – Gizmo Orb Sense Sensörlü Taşınabilir Lamba
İndirimli fiyat79.90TL Normal fiyat200.00TL
Stokta