Elektrik Faturalarını Azaltmak İçin 10 Kolay Adım

Birkaç basit değişiklik yapmak evdeki elektrik tüketimini azaltabilir ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir! Bildiğiniz gibi son zamanlarda üst üste elektriğe zamlar geliyor. İşte bunun üstesinden gelmek için 10 kolay adım.

  1. Güneş panelleri kullanın

Güneş panellerinin kullanımı elektrik faturalarının maliyetini düşürmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, yüksek kurulum maliyeti, onu kullanma isteğini azaltabilir. Ödeyebilirseniz, sadece elektrik tüketiminde değil, çevreye de yardımcı olursunuz.

  1. Güneş ışığının eve girmesini önleyin

Türkiye’de yaşamanın dezavantajları arasında sıcak hava da var. Bu nedenle birçok kişi klima kullanır. Bazı kişiler klima kullanmamanın mantıklı olmadığını düşündüğü için burada maliyetleri düşürmeye yönelik önerilerde bulunuyoruz.

İlk olarak, evin güneş ışığı alan bölgelerinde perde kullandığınızdan emin olun. Alternatif olarak, güneş ışığını filtrelemek için pencerelere 'renkli' çıkartmalar takmayı da seçebilirsiniz. Bu, evinizi daha hızlı soğutmaya yardımcı olacak ve ayrıca klimaların elektrik tüketimini azaltacaktır.

  1. Elektrik tüketimi yüksek elektronik cihazları kapatın

Bazı elektronik cihazlar diğer cihazlardan daha fazla elektrik kullanır. Onların arasında:

l Video oyun sistemi (Xbox 360, PS5)

l Elektrikli su ısıtıcısı

l Her zaman yüklü olan bir bilgisayar masaüstü

l Televizyonlar, özellikle Plazma TV'ler

 Elektrik tüketimini azaltmak için elektrikli ekipmanı kapattığınızdan emin olun. Bilgisayarlar söz konusu olduğunda, 'uyku' modunu kullansanız bile elektronik ekipman hala elektrik kullanır. Aynı şey dizüstü bilgisayar şarj cihazları, akıllı telefonlar ve diğerleri için de geçerlidir. Şarj cihazını hala taktığımızda, elektrik hala kullanılıyor. Bu israfı tetikleyecektir.

Cihaz kurulu olmasa bile bu cihaz hala elektrik kullandığından ana şalteri hemen kapatmanız tavsiye edilir. Bu adım, elektrik tüketiminden en az %10 tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

  1. Düzeni değiştirin

Birbirine yakın yerleştirilen elektronik ekipmanlar normalden daha fazla elektrik tüketimine neden olabilir. Örneğin, bir çamaşır makinesini buzdolabının veya diğer büyük elektronik cihazların yanına yerleştirin.

Ayrıca buzdolabınızın güneş görmeyen, hatta sıcak ve ısı kaynaklarına maruz kalmayan bir alana yerleştirildiğinden emin olun. Bunun nedeni, serin kalması için daha fazla elektrik enerjisine ihtiyaç duymasına neden olmasıdır. Isıyı serbest bırakmak için buzdolabının arkasında hava akımı boşluğu olduğundan emin olun. Elektrikli ekipmanların yerleşim düzeninin elektrik enerjisinin daha etkin kullanılmasına katkı sağlayacağını unutmayın.

  1. Elektrik tüketimi miktarını kontrol edin

Elektronik ekipman satın almadan önce, cihazın ne kadar elektrik tükettiğini kontrol edin.

  1. Klima kullanımına ilişkin ipuçları

Evde klima kullanıyorsanız, işte kullanabileceğiniz bazı ipuçları. Geceleri, siz uyurken bile klimanın çalışma süresini sınırlamak için bir zamanlayıcı ayarladığınızdan emin olun. Ayrıca elektriği verimli kullanan ve iyi çalışan bir klima seçin. Kurulum sırasında güneş ışığı almayan bir yer ve mekanın büyüklüğüne göre büyüklüğü ve gücü seçilmelidir.

  1. Giysi ütüleme seansı

Her seans için bol miktarda giysi ütülediğinizden emin olun. Bu, elektrik tasarrufu sağlayacaktır, çünkü ütü aynı zamanda elektriği çok kullanan elektronik cihazlardan biridir. Her kıyafet kullanmak istediğinizde yapmanıza gerek olmadığı için zamandan da tasarruf edeceksiniz.

  1. Elektrik tüketimini kontrol edin

Ne kadar elektrik harcadığınızı öğrenmek için evinizin günlük ve aylık elektrik tüketimini hesaplayın. Bununla, uyurken bile TV'yi açık bırakmak gibi çok fazla elektrik tüketen eylemleri kontrol edebilir ve değiştirebilirsiniz.

Elektrik Tüketim Miktarınu Kontrol Etmek için LEDVANCE AKILLI WIFI PRİZ Ürünümüzü Deneyebilirsiniz.

 

 

  1. Doğru ampulü kullanın

Evdeki ampulleri LED ampullere dönüştürün. Fiyatı daha pahalı olmasına rağmen, gelecekte maliyetten tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bunun nedeni, LED ampullerin daha uzun süre dayanması ve daha fazla elektrik tasarrufu sağlamasıdır. Tüm ampulleri değiştirmeye gücünüz yetmiyorsa, önce birer birer değiştirin.

Ultra Tasarruflu LED AMPUL Çeşitlerimize Göz Atabilirsiniz.

 

 

  1. Güç faktörü

Evinizdeki elektrik güç faktörünü artırın. Bilgi için, güç faktörü, elektronik cihazlar tarafından elektrik tüketiminin etkinlik oranını belirlemek için kullanılan bir endekstir. Genellikle evinizdeki elektronik cihazların ne kadar elektrik enerjisine ihtiyaç duyduğunu ölçer. Düşük güç faktörü, evinizdeki elektronik cihazların verimsiz olduğunu gösterir.

 

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - MutlusanMutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - Mutlusan
Mutlusan Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz
İndirimli fiyat139.90TL Normal fiyat195.00TL
Tükendi
Sylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - SylvaniaSylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - Sylvania
Sylvania Sylvania – Gizmo Orb Sense Sensörlü Taşınabilir Lamba
İndirimli fiyat79.90TL Normal fiyat200.00TL
Stokta