Akıllı Priz Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? -

Akıllı Priz Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin ilerlemesi ile artık "akıllı" ürün ve cihazlarda daha sık kullanılmaktadır. Akıllı prizler de kesinlikle bu ürünlerden biridir. Sağladığı faydalar nedeniyle artık birçok kişi onu tercih ediyor. Birçok yönden akıllı prizler kullanışlı ürünlerdir. Güvenliği artırır ve günlük yaşamı kolaylaştırır.

Ayrıca, normal satış noktalarına kıyasla mülkünüzün güvenliğini önemli ölçüde artırır. Ek olarak, modern ekipmanların neden olduğu sorunlara karşı sizi savunmaya yardımcı olabilir. Örneğin, işe geç kalıyorsunuz. Hızla evden çıktınız. Ütüyü kapatamadınız. Ortaya çıkan zarar önlenebilir. Wifi özelliğine bağlanabilen bir ütünüz varsa bunun için endişelenmenize gerek yok. İndireceğiniz akıllı priz programını kullanarak, eğer kullanımda ise ütünüzü de kapatabilirsiniz.

WiFi Akıllı Priz Nedir?

Akıllı prizler, evinizdeki elektrikli aletleri yönetmeyi kolaylaştıran cihazlardır. Cihazlar, akıllı bir prize takılarak, telefonunuz veya tabletiniz ile kolayca kontrol edebileceğiniz bir duruma gelebilir. Akıllı prize bağlı cihazları açma, kapatma ve saatini ayarlama olanağına sahipsiniz. Tüm bu işlemler aynı anda herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda gerçekleştirilebilir. Akıllı priz anahtarlarına bağlanabilen modeller mevcuttur. Gereksinimlerinize bağlı olarak hem tekli modelleri hem de çeşitli priz modellerini seçebilirsiniz.

WiFi Akıllı Prizlerin Faydaları ve Özellikleri

Akıllı priz özellikleri ile kullanıcılarına önemli avantajlar sunmaktadır. Çeşitli şekillerde kolaylık sağlayan ürünler hayatı kolaylaştırıyor. Bunlar:

  • Zaman ayarlı olarak kullanılır. Bu şekilde elektrik tasarrufu sağlayabilir.
  • Priz yönetimi için mobil uygulama kullanılmaktadır.
  • Planlamayı kolaylaştırır.
  • Evin elektrikli aletleri her an açılıp kapatılabilir.
  • Güç kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
  • Gününüzü daha iyi değerlendirmenizi sağlar.
  • Otomatik olarak değiştirilebilir.

 

   

Akıllı Priz Hangi İşlevleri Sağlar?

Enerji kullanımında önemli azalmalar sağlayan ekipmanı prize takarken, enerji tüketimi sınırlandırılabilir. Zaman ayarlı bir akıllı priz kullanarak bir aygıtı istediğiniz zaman açılıp kapanacak şekilde programlayabilirsiniz. Ek olarak, akıllı dış mekan prizleri bir seçenektir. Bu sayede telefonunuzu veya tabletinizi bahçenizdeki süs aydınlatmasını sizin belirlediğiniz saatlerde yanacak şekilde kontrol edecek şekilde programlayabilirsiniz.

Akıllı prizlerin bazı modellerinde açma kapama gibi temel işlemleri yapmak için uzaktan kumandayı kullanabilirsiniz. Akıllı telefonunuz olmasa bile akıllı prizinizi kontrol edebilirsiniz. Akıllı elektrik prizleri bağlı cihazların enerji kullanımını gösterdiği için her cihazın ne kadar enerji kullandığını öğrenebilirsiniz. Mevcut seçenekler arasından size uygun akıllı priz modelini seçerek evinizde güvenle kullanabilirsiniz.

Akıllı Priz Nasıl Çalışır?

Akıllı prizler, evinizdeki elektrikli aletleri yönetmeyi kolaylaştıran cihazlardır. Cihazlar, akıllı bir prize takılarak, telefonunuz veya tabletiniz ile kolayca kontrol edebileceğiniz bir duruma gelebilir. Akıllı fişe bağlı cihazları açma, kapatma ve saatini ayarlama olanağına sahipsiniz. Tüm bu işlemler aynı anda herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda gerçekleştirilebilir. Seçenekler arasında USB priz modellerini değerlendirebilirsiniz.

Akıllı Priz Nasıl Ayarlanır?

Akıllı telefonunuzun wifi bağlantısı aracılığıyla cihazları çalıştırma yeteneği, akıllı prizlerin en önemli avantajıdır. Cihazınızın akıllı prizle çalışması için wifi bağlantısı bir gerekliliktir. Gömme akıllı priz, akıllı cihazınızla iletişim kurmak için wifi kullanır.  Cihaz açma-kapama, zamanlama gibi işlemler prizin özelliklerine göre istenilen şekilde tanımlanır. Akıllı priz fiyatları seçtiğiniz modele göre değişiklik gösterebilir.

 

Akıllı Priz Nasıl Çalışmaktadır ?

Akıllı priz için aşağıdaki prosedürler izlenmelidir:

  • Telefon veya tablette satın alınan ürünün akıllı priz uygulaması kurulur.
  • Akıllı priz hesap açma işlemi gerçekleştirilir. Bir hesap açmak için gereken bilgiler ad, soyad, telefon numarası ve e-posta içerir.
  • Akıllı priz wifi uygulaması artık daha fazla cihazı destekliyor. Prosedür tamamlanır.
  • İnternet bağlantısı, uygulamanın esnek bir şekilde kontrol edilmesini sağlar.

Akıllı Prizler için Öneriler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Satın alırken diğer akıllı ev aletlerinde olduğu gibi akıllı prizler de dikkate alınmalıdır. Satın aldığınız akıllı wifi prizinin evinizdeki elektronik cihazlarla uyumlu olduğundan emin olun. Bir kablosuz akıllı priz satın almadan önce istediğiniz özelliklere karar vermelisiniz. Tüm akıllı priz modelleri akıllı asistanlara izin vermediğinden, bu özelliğe ihtiyacınız olup olmadığını düşünmelisiniz.

Çok sayıda akıllı priz çeşidi, programlama için bir olanak içerir. Yine de modeller arasında farklılıklar olabilir. Her gün ve her akşam gibi bazı akıllı prizlere bir zaman aralığı programlanabilir. Diğerleri daha kısa bir zaman dilimi için programlama yapabilir. Sizin için en iyi programlama seçeneklerini sunan modeller seçiminize sunulur.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - MutlusanMutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - Mutlusan
Mutlusan Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz
İndirimli fiyat139.90TL Normal fiyat195.00TL
Tükendi
Sylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - SylvaniaSylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - Sylvania
Sylvania Sylvania – Gizmo Orb Sense Sensörlü Taşınabilir Lamba
İndirimli fiyat79.90TL Normal fiyat200.00TL
Stokta