Oturma Odası Aydınlatma Seçenekleri -

Oturma Odası Aydınlatma Seçenekleri

Aslında herhangi bir alanı aydınlatmanın ilk adımı, onun nasıl kullanılacağını ve ışığın bu faaliyetleri nasıl destekleyip geliştireceğini düşünmektir. Aydınlatmanın uyumak için önemli olduğu bariz olmakla birlikte, oturma odaları aynı zamanda kitap okumak, oyun oynamak, yemek yemek, temizlik yapmak ve televizyon izlemek için kullanılmaktadır.

Oturma odanız mükemmel bir şekilde dekore edilmiş olsa bile yanlış aydınlatma, istediğiniz havayı yaratmanıza engel olacaktır. İyi bir yaşam sürmek için, aydınlatma çok önemlidir. Göz sağlığınız İçin de dikkat etmeniz gereken aydınlatma seçenekleri ile yaşam alanlarınızı en iyi şekilde tasarlayabilirsiniz.

Oturma Odası Aydınlatma Ürünlerimize Göz Atabilirsiniz.

Dimmer Anahtar

Oturma odalarında, akşamları televizyon izlerken veya farklı bir aktivite yaparken genellikle karanlık bir ortam tercih edilir. Işığa olan talebiniz, oturma odanızda ne yaptığınıza bağlı olarak değişir. Çeşitli aydınlatma gereksinimlerini karşılamak için oturma odalarında dimmer anahtarları önerilir. Ayrıca dimmer anahtarlar, daha az enerji tüketerek elektrik faturalarınızda tasarruf etmenize de yardımcı olur.

Dolaylı Aydınlatma Kullanımı

Oturma odasında doğrudan gözünüze gelen aydınlatmayı seçmekten kaçının. Yapabiliyorsanız, dolaylı aydınlatma kullanımı tercih etmeniz, göz sağlığınız için daha doğru olacaktır . Spot ışıkları veya gömme tavan lambaları, oturma odalarınızın daha şık ve modern görünmesini sağlar. Gizli tavana monte led ışıklar da tercih edebilirsiniz. TV ünitelerinde, duvarı aydınlatmak için arka ışıklar veya mobilyalarınızın altından odanın yüzeyine yayılan ışıklar kullanabilirsiniz.

Koltukta Kitap Okumak

Koltukta, berjerde veya oturma odasında bulunan tavandan salıncaklarda kitap okumayı sevenler için farklı aydınlatma seçenekleri mevcuttur.

Başucu Okuma Lambaları

Oturma odanızda bulunan koltukların başucunda kullanacağınız masa lambalarını şapkalı veya siperlik arkasından ışık yayan masa lambalarından seçin. Yakınlarda bir elektrik hattı yoksa, kablolama ile uğraşmak zorunda kalmadan koltuğunuzun yanında okumak için kablosuz, taşınabilir masa lambalarını kullanabilirsiniz.

Yatak Başı Aplikleri

Yatak başı apliklerini üzerlerinde şapkalarla seçin. Abajur şapkasından gelen yatıştırıcı ışık, uyuyan arkadaşınızı uyandırmaz. Okuma lambaları ve spiral LED lambaları mevcuttur.

Okuma Lambası

Başlığa monte edilmiş LED aydınlatmalı okuma lambaları bulunmaktadır. Bunlar da seçenekler arasında mutlaka bulunmalıdır. Özellikle oturma odasında kitap okuyan kişiler için oldukça fazla tercih edilen okuma lambaları, kişilerin istek ve ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde özel olarak tasarlanmaktadır. Sizde kendi zevkinize uygun okuma lamba modelleri arasından bir tercih yaparak, yaşam alanlarınızdaki kaliteyi büyük ölçüde arttırabilirsiniz.

Mavi Işığı Kontrol Edin

Son birkaç yılda aydınlatmadaki en moda konulardan biri mavi ışık olmuştur. Mavi ışığın mutluluğumuza ve sağlığımıza etkisinin olduğunun bilincindeyiz. Araştırmacılar, mavi ışıkların üretkenliği artırabileceğini, ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırabileceğini, üzüntüyü azaltabileceğini ve hatta demans gibi bazı dejeneratif bozuklukları tedavi edebileceğini iddia ediyor. Öte yandan, aşırı mavi ışığa maruz kalmanın obezite ve diyabet gibi sorunlara neden olan hormonla ilgili bozukluklara yol açabileceği iddiaları da var.

İnkar edilemez olan mavi ışığın bizi uyandırdığı ve melatonin hormonunu baskıladığıdır. İşyerlerinde, çalışma alanlarında ve fabrikalarda faydalı olan mavi ışıklar, yatak odalarında uykusuzluğa ve diğer uyku sorunlarına neden olur. Yatak odasında bilgisayar, şarj cihazı veya televizyon kullanmaktan kaçının. Mavi ışık filtreleri artık mevcut tüm cihazlarda mevcut. Oturma odalarında da tercih edilen mavi ışıklar ile ruh halinizi değiştirebilirsiniz.

Doğru Perde Seçimi

Oturma odalarında, eşyaların rengine uygun bir perde modeli ve rengi seçmeniz çok önemlidir. Işık kullanımına göre de tercih edilen perde modelleri, oturma odasında bulunan diğer eşyalarda uyumlu seçilmelidir.

Geniş Oturma Odalarında Lambader Kullanımı

Bir odanın köşesine yerleştirilen bir zemin lambası, geniş oturma odalarının daha samimi hissedilmesine yardımcı olacaktır. Tercihen kapaklı veya duvarı aydınlatan lambaderler daha yararlı olacaktır. Alçak tavanlı oturma odaları için uzun zemin lambaları seçmekten kaçının. Özellikle oturma odasını, çalışma odası olarak da kullanan kişiler için Lambaderler, müthiş bir seçimdir.

Oturma Odalarında Gömme Spot Kullanımı

Oturma odalarında tercih edilecek aydınlatma seçenekleri, eşyalarla doğru orantılıdır. Modern, ihtişamlı ve şık mobilyalar tercih etmeniz durumunda seçeceğiniz aydınlatma modeli de buna bağlı olarak şık ve ihtişamlı olmalıdır. Modern ve göz alıcı gömme spotlar ile oturma odalarınızı daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Yüksek Tavanlı Alanlarda Sarkıtlar Kullanılabilir

Yüksek tavanlı bir oturma odalarından en iyi şekilde yararlanmak için normalden daha büyük bir sarkıt veya avize kullanın. Sarkıtlı avizeler, oturma odanıza yeni bir hava katacak, odayı dolduracak ve mekanın daha samimi görünmesini sağlayacaktır.

Uygun Renk Sıcaklığını Seçin

LED ve enerji tasarruflu ışıklar ile farklı ışık renkleri de görmeye başladık. Oturma odalarında 2700K veya 3000K renk sıcaklığına sahip ampuller kullanın. Bunlar tipik olarak sıcak veya açık sarı renklerde satılmaktadır. Oturma odaları için uygundur ve sakinleştirici bir etki sunar. 6500K beyaz bir renk olduğundan ve enerji verici bir yapıya sahip olduğundan yatak odalarında kullanılmamalıdır. Soğuk bir renk sıcaklığına sahip oldukları için bu ampulleri seçmeyin.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - MutlusanMutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz - Mutlusan
Mutlusan Mutlusan Rita Priz Serisi Siyah İkili Usb Topraklı Priz
İndirimli fiyat139.90TL Normal fiyat195.00TL
Tükendi
Sylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - SylvaniaSylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - Sylvania
Sylvania Sylvania – Gizmo Orb Sense Sensörlü Taşınabilir Lamba
İndirimli fiyat79.90TL Normal fiyat200.00TL
Stokta