Ofis Aydınlatması Nasıl Olmalıdır? -

Ofis Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Çalışma hayatında en önemli olan noktalardan biri aydınlatma sistemleridir. Ofis ortamına uygun olacak aydınlatma sistemini seçerek, çalışan personellerin daha rahat bir ortamda çalışmasını sağlayabilir, verimi büyük ölçüde arttırabilirsiniz. Ofis aydınlatması için bir tercih yaparken, ışık miktarı, ışık rengi, ışığın geliş açısı gibi noktalara dikkat etmeniz gerekir. 

İdeal bir ofis aydınlatma sisteminde, personellerin maksimum verimlilikte çalışabileceği bir ortamın yaratılması gerekir. Ofis dekorasyon ve dizaynına göre değişiklik gösteren aydınlatma seçenekleri, her ortam İçin farklı olabilmektedir. Ofis aydınlatmalarında, dikkat edilmesi gereken noktalar ve bazı hususları dikkate alarak yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. 

Gün Işığından Maksimum Derecede Faydalanılmalı 

Ofis aydınlatmalarında, personel verimliliğini arttırmak için gün ışığından mümkün olduğunca faydalanılması önemlidir. Ruh haline iyi gelen gün ışığı, en iyi aydınlatma çözümlerinden biridir. Bu nedenle ofis içerisinde, gün ışığının rahatça girebileceği ortamların yaratılması gerekir. 

LED Panel veya Armatür Kullanılmalı

Aydınlatma konusunda yeterli konforu sağlamasıyla birlikte enerji tasarrufuna da büyük ölçüde katkı sağlayan Led panel ve armatürler, ofis aydınlatması için ideal olan aydınlatma ürünlerindendir. Geniş açılı panel armatürleri, çalışma ortamlarında daha iyi sonuç almanız için önemli olan detaylardan biridir. İş alanınız için tercih edeceğiniz aydınlatma sistemlerinde, verimi arttırmak, enerji tasarruf etmek ve daha rahat bir ortamda çalışmak için Led panel armatürleri güvenle tercih edebilirsiniz. 

Işık Seviyesi İyi Bir Şekilde Ayarlanmalı

Ofis aydınlatmalarında, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, Işıl seviyesinin ideal bir şekilde ayarlanmasıdır. Çalışma ortamına göre yeterli şekilde ışık miktarını ayarlayarak, ortamlarınızı daha verimli kullanabilirsiniz. İdeal olan ofis aydınlatmalarında, aydınlatma seviyesinin 300-500 lux aralığında olması gerekir. Işık seviyesinin iyi ayarlanamaması gibi durumlar, çalışanların görme ve algılama yetisi üzerinde olumsuz etki bırakmaktadır. Bu nedenle ışık miktarınızı, ofis ortamına göre ayarlayarak maksimum düzeyde verimlilik alabilirsiniz.

4000 Kelvin Işıl Renk Sıcaklığı Kullanılmalı

Bilimsel araştırmalar sonucunda, ofis ortamları için en ideal olan ışık seviyesi 4000 kelvin olarak bilinmektedir. Ofislerde, verimi arttırmak ve çalışanlara daha rahat bir alanda çalışma ortamı sunmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalardan en önemli olanı doğru aydınlatma seçimidir. Doğru aydınlatma sistemleri ile konforlu bir ortamda çalışmak daha rahat ve konforludur. Çalışanların verimini ve iş gücünü arttırmak için doğru yöntem, doğru aydınlatma.. 

Kişisel Aydınlatma Seçenekleri Tercih Edilmeli

Geniş olan ofis ortamları için aydınlatma sistemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda abajurlar yardımıyla ortamın aydınlatmasını destekleyebilirsiniz. Masa başı aydınlatma ürünleriyle de ortamların daha aydınlık olmasını sağlamanız mümkün. Gerek çalışma ortamlarını aydınlatmak gerek ise de göz sağlığınızı korumak için yeterli miktarda ışık seviyesine sahip olan aydınlatma sistemlerini tercih edebilirsiniz. 

Renkli Işıklardan Uzak Durulmalı

Ofis aydınlatmalarında, çalışanların verimliliğini arttırmak ve daha rahat ortamda çalışmalarını sağlamak için en iyi yöntemlerden biri renkli ışıklardan uzak durmaktır. Renkli ışıkların yalnızca dekoratif amaçlı kullanılması göz sağlığı açısından da daha sağlıklı olacaktır. Çalışma ortamlarında sürekli renkli ışık ile aydınlatma sağlanması, çalışanların huzursuz ve kasvetli bir ruh haline kapılmasına neden olur. Renkli ışıklar yerine sarı ya da beyaz ışıkların tercih edilmesi, ofisteki iş verimliliğini arttırarak, daha rahat bir ortamda çalışılmasını sağlamaktadır. 

Esnek Aydınlatma Kullanılmalı 

Doğru aydınlatma sistemleri için ışık seviyesini en iyi şekilde ayarlamanız önemlidir. Aydınlatma seçenekleri, ofis sektörüne göre değişiklik göstermekle beraber çalışanların verimini arttırmak için bütün ofislerde tercih edilmesi gereken aydınlatma seçeneği, esnek aydınlatmadır. Işık seviyeleri ayarlanabilen aydınlatma sistemlerinin tercih edilmesi, iş ortamı için daha doğru bir seçim olacaktır. Esnek aydınlatma sistemleri, enerji tasarrufuna da katkı sağladığı için çalışma ortamlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Mavi Işık Azaltılmalı

Mavi ışık, daha kasvetli, baş ağrısı ve durgun bir ruh hali sağladığı için çalışma ortamlarında çok fazla tercih edilmez. Ofis ortamlarında iş gücünü arttırmak ve çalışanların sağlam ruh hali ile çalışmasını sağlamak için doğru aydınlatma sistemlerini tercih etmeniz gerekir. Bir ortam içerisinde üzerinde durulması gereken en önemli detay ışıktır. Özellikle çalışma ortamlarında doğru aydınlatma sistemlerinin tercih edilmesi, çalışan performansı açısından önemlidir. Ofis ortamlarında daha zinde ve rahat bir ruh hali ile çalışmak için mavi ışık seviyesini azaltabilir, ortama uygun aydınlatma sistemlerini kullanabilirsiniz. 

Ofis aydınlatmalarında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar;

  • Işık seviyesinin iyi belirlenmesi
  • Işığın geliş açısının iyi ayarlanması
  • Doğru ışık renginin kullanılması
  • Beyaz ve sarı ışıkların tercih edilmesi
  • Esnek aydınlatma seçenekleri
  • Abajur, masa lambası veya lambader gibi kişisel aydınlatma ürünlerinin kullanılması
  • Ofis sektörüne uygun aydınlatma seçenekleri

Ofis aydınlatmaları için renkli ışıklar, göz sağlığını olumsuz etkilediği ve iş gücü performansını düşürdüğü için çok önerilmez. Sarı veya beyaz ışık kullanımı, ofis ortamlarında tercih edilmesi gereken en iyi ışık renkleridir. Enerji tasarrufu, göz sağlığı, verimliliği arttırmak gibi birçok avantajlı durum için sizde ofisinize uygun olan aydınlatma sistemlerini tercih edebilirsiniz.







Sizin İçin Seçtiklerimiz

Sylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - SylvaniaSylvania – Gizmo Arb Sense Sensörlü Seyyar Aplik 40 LM 3000K – 0053631 - Sylvania
Sylvania Sylvania – Gizmo Orb Sense Sensörlü Taşınabilir Lamba
İndirimli fiyat79.90TL Normal fiyat200.00TL
Stokta